English
Edith Koetsier
Esther Kievit
Marco Nijenmanting
Margreth Jonk
Nigina Nasim
Petra Eijke
Tim Slotema
Tom Sjamaar

YESS2Success Talent Program

Hét development programma dat young professionals succesvoller laat functioneren!

Wilt u ook het beste uit uw jong talent halen? En wilt u uw professionals sneller ontwikkelen? Dan is het Yess2Success programma iets voor uw organisatie!

Het Yess2Success Talent Program is een uniek en intensief leertraject waarbij een groep van 10-12 young potentials uit verschillende organisaties gedurende een jaar met elkaar optrekken. Op deze manier leren de deelnemers niet alleen van de inhoud van de bijeenkomsten maar ook van elkaars werkervaringen en organisatiecontext. Met en van elkaar leren.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling speelt een essentiële rol in het aantrekken en vasthouden van jong talent binnen uw organisatie. De jonge generatie is gespitst op het continue leren en ontwikkelen en heeft behoefte aan structurele feedback. Belangrijk is dus dat de ontwikkeling en begeleiding aansluit bij de wensen van deze jonge talenten en tevens bij de strategie en doelstellingen van uw organisatie.

Ons talentprogramma heeft tot doel het creëren van een leer-en werkcultuur die past bij deze generatie en bij uw organisatie, die zorgt voor een steile(re) leercurve en een maximaal rendement. Kortom: een talentprogramma in nauwe samenwerking met uw organisatie!

Het programma is uniek door zowel de deelname van talenten uit verschillende organisaties maar ook door de grote aandacht voor intervisie, persoonlijke coaching en het intensieve contact met een mentor binnen de eigen organisatie. Doordat wij stevig inzetten op persoonlijk leiderschap zal de young professional zich sneller ontwikkelen.

Dit persoonlijke en praktische programma biedt een onmisbaar fundament voor de eigen ontwikkeling en de bijdrage aan de organisatie.

Bouwstenen van het programma

Talent Tables
Een 3-tal inspirerende bijeenkomsten die beginnen met wisselende gastsprekers uit andere branches. Daarna staat het delen van leerervaringen door middel van intervisie centraal.

Sociaal Ondernemerschap
Als team werken we aan een vraagstuk van een ideële organisatie met de focus op constructief samenwerken en elkaars kracht effectief inzetten.

Personal Coaching
De coaching is gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Afhankelijk van de behoefte wisselen we face-to-face gesprekken af met ecoaching en oefeningen op de werkplek.

Diverse Trainingen
Gedurende 3 verschillende dagen met elk een eigen thema:
Succesvol Communiceren
Beïnvloeden & Overtuigen
Feedback Geven.
Veel oefenen en interactie zodat vaardigheden worden ontwikkeld die direct toegepast kunnen worden in de werkcontext.

Persoonlijk ontwikkelplan
Op basis van een persoonlijke intake, een gesprek met de mentor/ leidinggevende en een aantal persoonlijkheidstesten stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op dat als basis dient voor de coaching en de trainingen.

Mentoring, verankering in de organisatie
Door intensief contact met een mentor binnen de eigen organisatie monitoren we de ontwikkeling van de young potential en worden de leerdoelen en resultaten geborgd in de organisatie.

Een kick-off en een kick-out
Tijdens de Kick-off leren de deelnemers elkaar beter kennen. De Kick-out is de afsluiting van het traject waarin het programma wordt geëvalueerd en successen worden gedeeld.

Resultaten, wat levert het op?

Een bewuste en zelfkritische young professional die:

 • meer bijdraagt aan uw organisatie
 • een frisse blik inbrengt, met nieuwe ideeën en benaderingen
 • zijn/ haar netwerk verbreedt
 • weet wat zijn/haar talenten, ontwikkelpunten en ambities zijn

Een organisatie die:

 • haar lerend vermogen vergroot
 • een aantrekkelijkere werkgever voor young potentials is
 • meer diversiteit ervaart

Tijdsinvestering:

 • Maandelijks 1-1½ dag met tussendoor huiswerkopdrachten
 • Doorlooptijd van 10-12 maanden

Voor wie?

 • Ambitieuze Young Professionals met 3-8 jaar werkervaring die zich zowel inhoudelijk als persoonlijk willen ontwikkelen
 • HBO/ Academisch werk- en denkniveau
 • Een selectiegesprek maakt deel uit van het proces

Brochure

Deelnemen? Meer informatie?

 • Bel of mail de programmamanager Govine van der Plas voor meer informatie en een uitgebreid programma.
  Tel: 06-53429954
  info@yld.nl
YESS Leadership Development (YLD) is gespecialiseerd in coaching en ontwikkeling van Young Professionals. Wij helpen organisaties om het beste uit hun jonge talenten te halen zodat hun potentieel ten volle wordt benut. YLD biedt naast open talent- en leadership programma’s ook op maat ontwikkelde In-Company trajecten. YLD is in 2014 vanuit YESS International Consultants en Young Executive Coaching ontstaan.